Hackathon | Verken de nieuwe digitale tools van Open Thor Living Lab

EventWorkshops

Staat je bedrijf of organisatie aan de vooravond van belangrijke keuzes rond energieoplossingen voor residentiële gebouwen? Wil je met data nieuwe inzichten verkrijgen om je oplossingen te verbeteren of te versnellen?
Dan is een hackathon binnen het Open Thor Living Lab iets voor jou. Neem snel contact op, het aantal sessies is beperkt!

Samen bouwen aan de energieoplossingen van morgen

Open Thor Living Lab ondergaat momenteel een intensieve uitbreiding van zijn infrastructuur, voor een nog betere ondersteuning van innovatie in energieoplossingen voor gebouwen. Centraal in deze ontwikkeling staat SmarThor: ons innovatief cloudplatform dat relevante data binnen het Open Thor Living Lab verzamelt en opslaat.

Via het SmarThor EFRO-project ‘Uitbreiding digitale diensten Open Thor Living Lab’ verbeteren we – EnergyVille-partners VITO en KU Leuven – de toegang tot dit dataplatform voor bedrijven, beleidsmakers, facility managers en onderzoekers. Dat doen we door SmarThor uit te breiden met:

  • Open datasets, o.a. gebaseerd op gedetailleerde metingen in de oPEN Lab woningen.
  • Een API voor de aansturing van energietechnieken binnen het Open Thor Living Lab, met ingebouwde back-uplogica om experimentele softwareoplossingen te kunnen testen in gebouwen en bij gezinnen.

In eerdere co-creatieworkshops werd duidelijk dat bedrijven veel waarde hechten aan toegang tot data en gebruiksvriendelijke tools. We zijn volop bezig met de optimalisatie van de interfaces van een KPI-benchmark tool. Zo wordt het mogelijk in enkele kliks data van Open Thor Living Lab of eigen data te importeren.

In verschillende sprints legden we de fundamenten voor deze nieuwe digitale diensten. Nu zetten we de volgende stap, samen met jullie. In hackathons testen we onze diensten en zorgen we ervoor dat ze perfect afgestemd zijn op jullie noden.

Wil jij feedback geven op onze SmarThor diensten of heb je specifieke vragen? Schrijf je dan snel in voor een hackathon met onze experts om te zien hoe SmarThor je productontwikkeling kan ondersteunen en versnellen.

co-creatie workshop hackathon

Hoe gaan we te werk?

  1. Aanmelden: Vul het formulier in om je interesse kenbaar te maken.
    Welk product of dienst wil je verbeteren? Wat verwacht je van de hackathon? Welke tools wil je testen?
  2. Intakegesprek: Tijdens een online meeting ga je met onze experts dieper in op je verwachtingen en scope.
  3. Afstemmen met andere deelnemers: Waar mogelijk worden verschillende geïnteresseerden samengebracht in een hackathon.
  4. Hackathon: De sessies vinden plaats in EnergyVille 1, op het Thor Park in Genk – te midden van de infrastructuur van het Open Thor Living Lab. Het tijdstip wordt in overleg ingepland.

Voor wie?

Alle bedrijven die werken aan innovatieve energieoplossingen in de bebouwde omgeving komen in aanmerking. De hackathons zijn bedoeld voor informatie-uitwisseling, proof-of-concept tests en om bedrijven een preview te geven van toekomstige diensten van SmarThor.

En na het project?

Het SmarThor EFRO-project ‘Uitbreiding digitale diensten Open Thor Living Lab’ valt onder de staatssteunregeling. Vanaf 2026 zullen voor de SmarThor diensten marktconforme vergoedingen gevraagd worden. Ook hierover wisselen we graag van gedachten tijdens de hackathons, zodat het aanbod ook in de toekomst aansluit op jouw verwachtingen.

Rol van EnergyVille

De teams van  VITO en KU Leuven die optimalisatieoplossingen, modellen, algoritmes en data-oplossingen ontwikkelen voor het energieonderzoek van EnergyVille, zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het dagelijkse beheer van het SmarThor platform. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met EnergyVille en het Open Thor Living Lab.

Onze sponsors

Dit project is tot stand gekomen dankzij SALKturbo en de financiële steun van EFRO en de provincie Limburg.

europa vlaanderen

Onze partners

Speciale dank aan onze partners, die dankzij hun bijdragen dit project mogelijk maken.

logoOpen Thor Living Lab logo

Meer weten?

Heb je vragen over de hackathons of dit project? Neem dan contact op met onze project manager Wim Cardinaels. Hij helpt je met plezier verder.

Naam(Vereist)
Welke services wil je kunnen testen?
De hackathons kaderen binnen het project SmarThor EFRO ‘Uitbreiding digitale diensten Open Thor Living Lab’ - medegefinancierd door EFRO en Provincie Limburg – waarbij we ons specifiek richten op het verbeteren van toegang tot data en testinfrastructuur voor bedrijven binnen het Open Thor Living Lab.