Pasklaar onderzoek

Deze ontwikkelingen en onderzoekstechnieken hebben we al in eerdere projecten uitgewerkt en staan nu klaar om aan jouw noden te voldoen.

EnergyVille levert state-of-the-art technologie waarmee industriële partners hun eigen producten nog beter kunnen maken. EnergyVille stelt daarvoor een poule van specialisten (ingenieurs en technici) ter beschikking die de ontwikkeling en integratie kunnen ondersteunen. Die dienst kan gaan van slechts een paar uur advies tot de ontwikkeling van een volledig project, naar gelang van uw behoeften.

 

 • Batal: Your battery test analysis: get quickly to battery insight

  Save time processing battery data, 

  focus on creating battery insight 

  www.batal.be

 • GEObooster: blinkt uit in geothermische prestaties

  GEObooster is de eerste intelligente controller op de markt die actief de energieuitwisseling van een BTES veld (Borehole thermal energy storage of boorgat-energie-opslag) monitort en corrigeert.

 • Latente warmte-opslag in Phase Changing Materials

  Wanneer een materiaal smelt of bevriest, wordt er bij een bijna constante temperatuur een bepaalde hoeveelheid energie opgenomen of afgegeven. Bij het smelten van bijvoorbeeld 1 kg ijs komt er zoveel energie (warmte) vrij dat je er dezelfde hoeveelheid water tot 80 °C mee kunt verwarmen (koeling). Deze latente warmte van de faseovergang van een materiaal kan worden gebruikt om warmte op te slaan en te gebruiken wanneer dat nodig is. In dit geval gebruiken wij overtollige warmte van zonnecollectoren overdag om een bepaald compact materiaal te bevriezen. Wanneer de warmte ‘s avonds nodig is, laten we het materiaal smelten zodat de energie vrijkomt in de vorm van warmte. Omdat verschillende materialen verschillende chemische en fysieke eigenschappen hebben, kan Phase Change Materials-technologie (PCM) worden gebruikt voor uiteenlopende verwarmings- en koelingstoepassingen.

 • Dynamische balancering

  Met EnergyVilles technologie voor dynamische balancering kunnen individuele cellen opgeladen en ontladen worden tijdens de werking. Hoewel individuele cellen in werking zijn, worden alle cellen ononderbroken opgeladen en ontladen door de toepassing. 

 • Berekening van de laadtoestand

  EnergyVilles technologie voor de berekening van de laadtoestand kan de hoeveelheid energie in een batterij tot op een paar procent nauwkeurig bepalen, afhankelijk van de chemische eigenschappen en de toepassing. De technologie houdt ook rekening met de batterijtemperatuur, die een aanzienlijke invloed heeft op de laadtoestand. Op basis van het werkelijke gedrag van de batterij past het algoritme de nodige parameters (capaciteit, weerstand, ...) aan en blijft de berekening nauwkeurig, zelfs wanneer de batterij veroudert. Dit algoritme van EnergyVille kan gebruikt worden met betaalbare hardware gebaseerd op nieuwe technologie waarvoor een octrooi is aangevraagd.

 • Slim oplaadsysteem voor elektrische voertuigen

  Elektrische voertuigen worden een volwaardig alternatief voor de meeste transportbehoeften. EnergyVille wil het grootschalige gebruik van elektrische voertuigen bevorderen met de ontwikkeling en toepassing van nieuwe concepten voor een slim oplaadsysteem. Elektrische mobiliteit biedt belangrijke voordelen: ze is energie-efficiënt, veroorzaakt geen lokale luchtverontreiniging en werkt met elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen. Daartegenover staat dat het grootschalige gebruik van elektrische voertuigen belastender is voor het elektriciteitsnet. Hoe kan men overbelasting van het net vermijden en toch zoveel mogelijk hernieuwbare elektriciteit gebruiken?

 • Smart grid controller voor huishoudtoestellen

  De smart grid controller voor huishoudtoestellen is een sturingsmodule waarmee gewone huishoudtoestellen “automatisch” kunnen worden ingeschakeld door middel van een actief bedieningssysteem. De apparaten kunnen zo in werking worden gesteld wanneer dit het best uitkomt voor het (slimme) net, maar altijd binnen de comfortzone van het huishouden.

 • DC-safe

  DC-safe: meting van isolatieweerstand

  Onze DC-safe®-technologie meet regelmatig de isolatieweerstand in gelijkstroomsystemen (DC) en schakelt een alarm in wanneer de weerstand onder een vooraf ingestelde waarde daalt. 

 • Slimme Boiler

  Een slimme boiler of thermische buffer is een boiler die is uitgerust met geavanceerde meet- en controlesystemen. Dit geeft een gedetailleerd overzicht van de energie die opgeslagen ligt in de buffer en geeft ook een goede controle van het thermische opslagsysteem. De meest tastbare toepassing van de slimmeboilertechnologie - en ook degene waar het orgineel voor ontwikkeld werd - is een slim elektrisch watervat voor thuisgebruik. Een warmwatersysteem voor thuisgebruik uitgerust met de slimmeboilertechnologie wordt een opslagapparaat dat vraaggestuurd kan worden. De slimme thermische buffer wordt opgeladen op het moment dat dat het beste is voor het net, terwijl er op elk moment voldoende warm water bewaard wordt voor de consument. Dit apparaat is smart grid ready en werkt autonoom zonder enige tussenkomst van de gebruiker, en bovendien is de comfortimpact nihil. Deze slimmeboilertechnologie kan zelfs gebruikt worden om het comfortniveau te verhogen en om de energie-efficiëntie van het warmwatersysteem te verbeteren. De slimme boiler voorziet de gebruiker bovendien van geavanceerde data over zijn of haar warmwaterverbruik.

 • Optimalisering van het energieafnameproces

  Verwerf meer inzicht in uw voorspellingsproces. Leer uw energieportfolio kennen.

 

 

Deel dit bericht
Deel dit bericht