Pasklaar onderzoek

Deze ontwikkelingen en onderzoekstechnieken hebben we al in eerdere projecten uitgewerkt en staan nu klaar om aan jouw noden te voldoen.

EnergyVille levert state-of-the-art technologie waarmee industriële partners hun eigen producten nog beter kunnen maken. EnergyVille stelt daarvoor een poule van specialisten (ingenieurs en technici) ter beschikking die de ontwikkeling en integratie kunnen ondersteunen. Die dienst kan gaan van slechts een paar uur advies tot de ontwikkeling van een volledig project, naar gelang van uw behoeften.

 

  • Slimme Boiler

    Een slimme boiler of thermische buffer is een boiler die is uitgerust met geavanceerde meet- en controlesystemen. Dit geeft een gedetailleerd overzicht van de energie die opgeslagen ligt in de buffer en geeft ook een goede controle van het thermische opslagsysteem. De meest tastbare toepassing van de slimmeboilertechnologie - en ook degene waar het orgineel voor ontwikkeld werd - is een slim elektrisch watervat voor thuisgebruik. Een warmwatersysteem voor thuisgebruik uitgerust met de slimmeboilertechnologie wordt een opslagapparaat dat vraaggestuurd kan worden. De slimme thermische buffer wordt opgeladen op het moment dat dat het beste is voor het net, terwijl er op elk moment voldoende warm water bewaard wordt voor de consument. Dit apparaat is smart grid ready en werkt autonoom zonder enige tussenkomst van de gebruiker, en bovendien is de comfortimpact nihil. Deze slimmeboilertechnologie kan zelfs gebruikt worden om het comfortniveau te verhogen en om de energie-efficiëntie van het warmwatersysteem te verbeteren. De slimme boiler voorziet de gebruiker bovendien van geavanceerde data over zijn of haar warmwaterverbruik.

  • Integrated district energy assessment by simulation (IDEAS)

    Steeds meer gebouwen en wijken combineren verschillende energiebronnen, zowel hernieuwbare als fossiele, met verschillende energiedragers zoals elektriciteit en warmte. Hierdoor zijn de integratie van en de interacties tussen deze bronnen en dragers steeds meer met elkaar verweven. EnergyVille ontwikkelde zijn Integrated District Energy Assessment by Simulation library (IDEAS) om de werking van deze complexe energiesystemen in al hun facetten doeltreffend te beoordelen. Met deze zeer volledige Modelica-bibliotheek kunnen individuele gebouwen en wijken gemodelleerd worden voor simulaties met betrekking tot energie en thermisch comfort.

 

 

Deel dit bericht
Deel dit bericht