Pasklaar onderzoek

Deze ontwikkelingen en onderzoekstechnieken hebben we al in eerdere projecten uitgewerkt en staan nu klaar om aan jouw noden te voldoen.

EnergyVille levert state-of-the-art technologie waarmee industriële partners hun eigen producten nog beter kunnen maken. EnergyVille stelt daarvoor een poule van specialisten (ingenieurs en technici) ter beschikking die de ontwikkeling en integratie kunnen ondersteunen. Die dienst kan gaan van slechts een paar uur advies tot de ontwikkeling van een volledig project, naar gelang van uw behoeften.

 

  • Integrated district energy assessment by simulation (IDEAS)

    Steeds meer gebouwen en wijken combineren verschillende energiebronnen, zowel hernieuwbare als fossiele, met verschillende energiedragers zoals elektriciteit en warmte. Hierdoor zijn de integratie van en de interacties tussen deze bronnen en dragers steeds meer met elkaar verweven. EnergyVille ontwikkelde zijn Integrated District Energy Assessment by Simulation library (IDEAS) om de werking van deze complexe energiesystemen in al hun facetten doeltreffend te beoordelen. Met deze zeer volledige Modelica-bibliotheek kunnen individuele gebouwen en wijken gemodelleerd worden voor simulaties met betrekking tot energie en thermisch comfort.

  • Interactie tussen fotovoltaïsche componenten en het distributiesysteem

    In het bestaande distributienet zullen bepaalde technische punten moeten worden aangepast  aan het groeiende aandeel van fotovoltaïsche generatoren. Onevenwicht in de spanning, thermische overbelasting en overspanning zijn slechts enkele van de problemen die zich kunnen voordoen door de hoge penetratie van fotovoltaïsche energie. Als onafhankelijke onderzoeksinstelling biedt EnergyVille u diverse oplossingen aan voor die problemen. Geruggensteund door onze knowhow in het modelleren en simuleren van distributienetten met een hoge penetratie van hernieuwbare energiebronnen, leveren wij nieuwe besturingstechnieken op het niveau van het lokale net, de eindgebruiker of het fotovoltaïsch systeem. Diverse opties, zoals het toevoegen van opslageenheden, inclusief transformatoren met trappenschakelaar, integratie van communicatie tussen converters, ... worden onderzocht en vergeleken. Op het niveau van het fotovoltaïsch systeem behoort de ontwikkeling van slimme inverters tot de belangrijkste elementen van dit onderzoek. De kenmerken van die inverters, zoals blindvermogensregeling, niet-gebalanceerde injectie-, spannings- en frequentieregeling, zullen een cruciale rol spelen in de werking van het toekomstige distributienet.

 

 

Deel dit bericht
Deel dit bericht