Stemmen maar! Onderzoeker Jef Beerten genomineerd voor de New Scientist Wetenschapstalent award!

24-05-2017

Het wetenschapstijdschrift New Scientist reikt dit jaar voor de derde maal een prijs uit voor het grootste wetenschappelijk talent van Nederland en Vlaanderen: het New Scientist Wetenschapstalent 2017. Deze prijs is vorig jaar in het leven geroepen om baanbrekend onderzoek door jonge wetenschappers uit de Lage Landen onder de aandacht te brengen van een breed publiek.

Collega Jef Beerten is dankzij zijn baanbrekend onderzoek naar het elektriciteitsnet genomineerd voor deze award. Vorig jaar ontving hij hiervoor al de prestigieuze ABB award. Zijn onderzoek focust op een ‘supergrid’, een Europese supersnelweg voor elektriciteit dat ervoor zorgt dat grote hoeveelheden hernieuwbare energie getransporteerd kunnen worden over de landsgrenzen heen. In eerder onderzoek ontwikkelde Jef Beerten oplossingen voor de technische problemen die zo’n supergrid zal ondervinden. Op dit moment verdiept hij zich in het huidige elektriciteitsnet. Beerten onderzoekt hoe modellen van het bestaande net verbeterd kunnen worden, zodat we problemen beter in kaart kunnen brengen en kunnen oplossen en uiteindelijk een supersnelweg voor elektriciteit kunnen realiseren.

Op 22 juni wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens New Scientist Live: Nobelprijs. De stem van het publiek bepaalt voor 50% mee het eindresultaat, dus elke stem telt! Stemmen kan hier.