KBC's Energie- en Renovatiecheck, wetenschappelijk onderbouwd door EnergyVille

20-02-2018

De laatste hand wordt momenteel gelegd aan KBC's Energie- en Renovatiecheck, een gebruiksvriendelijk instrument dat klanten toelaat hun woning door te lichten en ‘future-proof’ te maken op het vlak van energie-efficiëntie en –verbruik. Op basis van parameters die de zelf klant aanreikt, berekent het de mogelijke besparingen op het vlak van energieverbruik en stelt het relevante investeringen voor. De tool is wetenschappelijk onderbouwd door EnergyVille/VITO.

Tot eind september is de toepassing gratis. Nadien bedraagt de kostprijs 40 euro voor een volledig afgewerkt en geïndividualiseerd advies. Er kan energierenovatieadvies worden gegeven voor woningen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. CBC zal omwille van technische redenen de tool pas later dit jaar aanbieden aan zijn klanten in Wallonië.

Karin Van Hoecke, directeur Particulieren bij KBC, legt uit waarom KBC dat instrument aanbiedt: “Duurzaamheid vormt een van onze vier strategische pijlers. Deze Energie- en Renovatiecheck sluit naadloos aan bij onze ambitie om onze klanten oplossingen aan te reiken die een antwoord bieden op de duurzaamheidsvragen van vandaag en de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

We willen ook verder groeien in de markt voor energierenovatie en energievriendelijk (ver)bouwen. Dat kunnen we dankzij de combinatie van jarenlange expertise op het vlak van woning- en renovatiekredieten, een brede groep experten in het bankkantorennet en KBC Live, een ruim online aanbod van specifieke producten en diensten en een scherp tarief voor Groene Energieleningen. Zo kunnen we onze klanten optimale oplossingen aanreiken op het vlak van energierenovatie. Onze unieke en volledig gepersonaliseerde Energie- en Renovatiecheck vormt daarbij een belangrijke troef die onze klanten helpt om op oordeelkundige wijze een onderbouwde financiële beslissing te nemen in een belangrijk renovatieproject.”

Leen Govaerts, Unit Manager Smart Energy & Built Environment bij EnergyVille/VITO vult aan: “De omslag naar een duurzame energievoorziening voor onze stedelijke bebouwde omgeving is een zeer complexe uitdaging die met hoge prioriteit de juiste keuzes vraagt. Gebouwen zijn immers voor 40% verantwoordelijk voor het energieverbruik. Dit thema staat dan ook centraal in het onderzoek van EnergyVille/VITO. Daarom bouwen onze interdisciplinaire teams aan kennis en algoritmen die toelaten de juiste afweging te kunnen maken tussen energie-efficiëntie, hernieuwbare energie en flexibiliteit waarbij we streven naar een optimale balans tussen betaalbaarheid, milieuvriendelijkheid en leveringszekerheid.

De eindgebruiker zal daarbij een actieve rol opnemen in het energiebeheer van zijn eigen woning. De Energie- en Renovatiecheck van KBC met als ruggengraat de EnergyVille/VITO algoritmes past perfect in deze filosofie. De eindgebruiker kan op basis van accuraat en gepersonaliseerd advies het energiebeheer van zijn woning opnemen en de juiste keuzes maken voor renovatie of gebruik van hernieuwbare energietechnologie.”