EnergyVille @ Intersolar 2017

02-06-2017

Van 31 mei t.e.m. 2 juni 2017 vond in München Intersolar, “the world’s leading exhibition for the solar industry and its partners” plaats. De beurs wordt jaarlijks georganiseerd en focust voornamelijk op photovoltaics (PV). Andere topics die mee aan bod kwamen zijn: opslag, hernieuwbare thermische energie en slimme energie-oplossingen en marktmodellen. Meer dan 1,100 organisaties, waaronder ook EnergyVille, uit 51 landen stelden er hun diensten en producten voor. Het bezoekersaantal werd afgetikt op een kleine 40.000 bezoekers uit meer dan 160 landen.

De internationale PV-markt groeit, zoveel is duidelijk. Intersolar vormt daarom ook een belangrijk ontmoetingsplatform voor experten uit de industrie, het bedrijfsleven en onderzoek. De focus lag dit jaar specifiek op het efficiënt, veilig en kostenefficiënt integreren van hernieuwbare energie, en dan vooral PV, in de energiemarkt van de toekomst. Andere highlights omvatten nieuwe financierings- en businessmodellen voor photovoltaics (PV), grootschalige PV-centrales en het beheer en onderhoud van PV-installaties. Fabrikanten, leveranciers, verdelers, dienstverleners en andere partners in de PV industrie konden tijdens Intersolar gezamenlijk brainstormen en nieuwe samenwerkingsmogelijkheden verder verkennen.

Ook EnergyVille kon niet ontbreken. Samen met imec bemande EnergyVille een stand en stelde haar onderzoek naar PV, opslag, slimme energiemodellen, elektrische netten en thermische systemen voor. Speciale aandacht werd daarbij gegeven aan EnergyVille’s onderzoek naar Building Integrated PV (BIPV), smart energy solutions en tools voor elektrische opslag zoals het Battery Management Systeem. Daarbovenop introduceerde imec tijdens intersolar ook een simulatie-software die accuraat de dagelijkse energie-opbrengst van zonnecellen en zonnemodules in variërende meteorologische en irradiatie-condities voorspelt.

Met alle beursstanden vormde intersolar een zeer interessant platform voor samenwerking voor industrie, bedrijven en onderzoek rond de energie van de toekomst. De beurs zal daarom ook volgend jaar opnieuw georganiseerd worden in München. Zet dus daarom zeker 20 tot 22 juni in je agenda en vergezel ons op Intersolar 2018!

Wil je meer info over Intersolar? Of wil je graag zelf ook naar Intersolar volgend jaar? Neem dan zeker een kijkje op https://www.intersolar.de/en/home.html

Wil je meer weten over de simulatie-software geïntroduceerd door imec tijdens Intersolar? Bekijk dan zeker hun persbericht online. https://www.imec-int.com/en/articles/imec-presents-highly-accurate-model-for-energy-yield-prediction-of-photovoltaic-modules