EnergyVille @ European Utility Week

12-10-2017

Vorige week was EnergyVille te vinden op de European Utility Week in Amsterdam. Dit event dient als een jaarlijks ontmoetingspunt voor de smart utility community, van nutsdiensten tot netwerkoperatoren, verkopers, consultants, startups en system integratoren die de volledige smart value chain dekken. Het event werd bijgewoond door meer dan 12.000 bezoekers van over de hele wereld. Er waren 550 sprekers (waaronder 4 van EnergyVille) en bijna 600 standen.

Op woensdag nam Ronnie Belmans deel aan een panel discussie over Electro-Mobility, a Smart City Enabler. Het panel draaide rond de impact van elektrische voertuigen op steden, nutsdiensten en het energiesysteem, maar ook rond de barrières voor het gebruiken van elektrische voertuigen op grote schaal. Op donderdag sprak Sarah Bogaert over burgerengagement en het City-Zen project. Hun presentaties werden druk bijgewoond en functioneerden als een belangrijke brug om in te spelen op de huidige noden van de energiemarkt.

​Uiteraard waren er ook sprekers van EnergyVille bij de hub sessies. Tatiana Pasquel Garcia zat de sessie rond Intelligente Gebouwen voor en Reinhilde d'Hulst sprak over de toekomstige rollen van DSO's. Voor EnergyVille betekenden deze presentaties de afsluiting van een succesvolle week in Amsterdam. De European Utility Week bleek zoals steeds een interessant platform voor samenwerking, aangezien industrieleiders, start-ups en jong talent werd samengebracht om de energieindustrie vooruit te stuwen.

​Volgend jaar zal de European Utility Week in Wenen plaatsvinden van 6 tot 8 november. We kijken er naar uit jullie daar te ontmoeten!