CREG-prijs voor meest vernieuwende masterscriptie voor Tim Mertens

10-03-2017

De CREG reikt jaarlijks een prijs uit voor de beste en meest vernieuwende masterscriptie waarin energie centraal staat. Voor 2016 gaat de prijs naar Tim Mertens van KU Leuven/EnergyVille en Olivia Bramaud de Boucheron van de Université Libre de Bruxelles. 

Strategische samenwerking

In het kader van haar strategische doelstellingen werkt de CREG regelmatig samen met de Belgische universiteiten door deel te nemen aan colloquia en wetenschappelijke activiteiten. Sinds 2015 reikt zij ook jaarlijks een prijs uit voor de meest vernieuwende masterscriptie waarin energie centraal staat. Op die manier wil de CREG toekomstige ontwikkelingen in de energiesector ondersteunen en stimuleren. De prijs bestaat uit een geldsom van 2.500 euro en de mogelijkheid om stage te lopen bij de CREG.

Op 9 maart werden de twee laureaten voor 2016 en hun promotoren uitgenodigd bij de CREG om hun prijs in ontvangst te nemen. Het zijn:

  • voor de Vlaamse Gemeenschap: Tim Mertens van de KU Leuven voor zijn scriptie getiteld “Modelling of an Aggregator Bidding Strategy in Day-ahead and Reserves Markets”;
  • voor de Franse Gemeenschap: Olivia Bramaud de Boucheron van de Université Libre de Bruxelles voor haar scriptie getiteld “La promotion de l’énergie durable : une étude comparée entre droit de l’Union européenne et droit de l’organisation mondiale du commerce ”.

 

Laureaten bijzonder opgetogen

Olivia Bramaud de Boucheron heeft rechten gestudeerd en ging tijdens haar masterjaar naar Canada in het kader van een uitwisselingsprogramma. Daar werd ze geselecteerd als verslaggever voor de Canadian Council on International Law. “Hun jaarconferentie ging over energierecht, en als verslaggever kon ik aan alle seminaries deelnemen en vragen stellen aan de sprekers”, aldus Olivia Bramaud de Boucheron. “Ik vind het een uitermate boeiende materie en het was voor mij een logische keuze om hierover ook mijn masterscriptie te maken”.

Tim Mertens sloot zijn opleiding burgerlijk ingenieur af met een master in energy in Leuven en Stockholm. Zijn scriptie brengt het marktgedrag van een aggregator van vraagrespons in kaart: “Omdat de introductie van een nieuwe speler in de elektriciteitsmarkt gevolgen zal hebben voor de marktwerking en de relaties met andere actoren, sprak dit onderwerp mij erg aan. Bovendien is het thema eerder economisch georiënteerd, wat voor mij een pluspunt was”, aldus de laureaat.

Lees hier het persbericht van de CREG