Cozie en EnergyVille/VITO lanceren Homefit

23-01-2018

Inwoners van Oost- en West-Vlaanderen ontdekken met eerste wetenschappelijk onderbouwde en gratis energieaudit tool het besparingspotentieel van hun woning!

GENT, 23 januari 2018 - Hoe kunnen we het energieverbruik in uw woning zoveel mogelijk optimaliseren? Dat is dé vraag die Cozie en EnergyVille/VITO beantwoorden met een Homefit energierapport. De tool om een Homefit rapport aan te vragen werd vandaag gelanceerd in Oost- en West-Vlaanderen en maakt het mogelijk om, zonder een plaatsbezoek, in 1-2-3 een wetenschappelijk onderbouwd renovatieadvies te krijgen. Een Homefit rapport laat op een gebruiksvriendelijke manier zien welke renovatiemogelijkheden het meest geschikt zijn voor een woning en hoeveel de eigenaar daarmee kan besparen op zijn/haar energiefactuur. Bovendien is een Homefit volledig gratis en wetenschappelijk onderbouwd. Hierdoor krijgt iedereen nu de mogelijkheid om op een kosteloze en eenvoudige manier een beeld te krijgen van de meest geschikte verbeteringen aan zijn/haar woning. De lancering vond vandaag plaats in Oost- en West-Vlaanderen, de andere provincies volgen in de loop van 2018.

België telt een groot aantal bestaande woningen die toe zijn aan een grondige energierenovatie. Bovendien zijn individuele gebruikers ook vaak zelf op zoek naar accuraat renovatieadvies om te besparen op hun energiefactuur. Met Homefit willen Cozie en EnergyVille/VITO deze noden graag beantwoorden en publieke en private belanghebbenden ondersteunen bij de overgang naar een duurzame stedelijke omgeving.

Gepersonaliseerd advies in twee stappen

Wie een Homefit aanvraagt, krijgt in twee stappen een gepersonaliseerd energierenovatieadvies: Op basis van de gegevens van de gebruiker wordt een initieel advies uitgewerkt dat de mogelijke verbeteringen voor een woning in kaart brengt. Daarna kan de gebruiker indien hij dat wenst een vrijblijvend telefonisch gesprek aanvragen met een Cozie Coach om te komen tot een volledig gepersonaliseerd advies op maat.  Hij kan bovendien ook onmiddellijk offertes aanvragen voor het uitvoeren van de renovaties.

De tool is volledig gratis en bundelt alle nodige informatie op een centrale plaats. Hierdoor wordt het mogelijk om zonder een plaatsbezoek een wetenschappelijk onderbouwd renovatieadvies te geven.

Uniek in België!

Er bestaan reeds geruime tijd verschillende soorten energieaudits. De meeste baseren zich daarvoor op de statische kenmerken van een woning en houden geen rekening met het aantal bewoners en hun gedragingen. Homefit is de eerste en voorlopig enige online energieaudit tool die toelaat om zelf een gepersonaliseerde energieaudit uit te voeren op basis van wetenschappelijk onderbouwde algoritmes. De tool is bovendien toegankelijk voor iedereen, klant of niet-klant van Cozie.

Leen Govaerts, Unit Manager Smart Energy & Built Environment, een onderzoeksgroep van VITO binnen EnergyVille:  “Homefit van  Cozie en EnergyVille/VITO  focust naast de fysieke kenmerken van het gebouw ook op de gebruikers ervan. We linken deze data aan de meest optimale renovatiemogelijkheden, optimale gebruikspatronen, optimale energieprestatiemodellen,... per woning en leveren zo een accuraat, duurzaam en wetenschappelijk-onderbouwd renovatieadvies”.

Bert Resseler, CEO Cozie: “In een woning zijn er vaak nog heel wat mogelijkheden om energie te besparen, maar het is niet altijd eenvoudig om te achterhalen welke stappen men eerst moet ondernemen. Dankzij de samenwerking met EnergyVille/VITO en de ontwikkeling van Homefit, zullen klanten snel en vlot over een gepersonaliseerd energieadvies beschikken. Met Homefit wenst Cozie haar klanten te helpen hun energieverbruik, maar ook hun comfort, te optimaliseren.”

Lancering in Oost- en West-Vlaanderen

De tool werd vandaag gelanceerd in Oost- en West-Vlaanderen en is voorlopig voornamelijk daar beschikbaar. De andere provincies volgen in de loop van 2018.

Doe de Homefit hier!