Labo's

Ontdek de labo's van EnergyVille. Deze labo's staan ter beschikking van onze eigen experten om jouw onderzoek er in uit te voeren, óf je kan ons ook contacteren om een (deel van een) labo zelf te huren.

Omwille van de vele Engelse termen en specificaties, hebben we de labo-omschrijvingen alleen in het Engels opgesteld.

 

 • Smart Grid Lab

  Het EnergyVille Real Time Lab is een multifunctioneel labo met grid emulator mogelijkheden. Onze gedetailleerde real-time systeemsimulatoren laten toe om netcontrole te testen in real-life omstandigheden. 

 • Thermo Technical Lab

  Het Thermo Technical Lab van EnergyVille is een multifunctioneel laboratorium voor statische en dynamische tests.

  Het behoort tot de grootste onderzoeksfaciliteiten van dit kenniscentrum. In deze laboratoriuminfrastructuur met multifunctionele uitrusting kunnen thermische systemen (verwarming en koeling) aan statische en dynamische tests worden onderworpen.

  Het laboratorium wordt aangestuurd en gemeten door een industriële PLC-infrastructuur die verbonden is met een SCADA-pakket. De apparatuur kan rechtstreeks verbonden worden met het Smart Grid Infrastructure Lab van EnergyVille.

 • image

  Home Lab

  Het Home Lab van EnergyVille is een testinstallatie waar industriële partners energiemanagementsystemen voor woningen, residentiële vraagresponstechnologie en communicatietechnologie voor woningen kunnen valideren. Het proefproject Linear testte hier zijn nieuw ontwikkelde en in gebruik genomen residentiële vraagresponstechnologie. Ook Intelligator®, een hiërarchisch marktgebaseerd vraagresponsmechanisme, werd in dit laboratorium ontwikkeld en getest.

 • Batterijtestlab

  Opslag kan de intermitterende elektriciteitsproductie afvlakken en de afstemming tussen vraag en aanbod verbeteren. Energieopslagtechnologieën vormen een ontzettend belangrijke factor in het streven om vervoer en industriële activiteiten duurzamer te maken.

Deel dit bericht
Deel dit bericht