Labo's

Ontdek de labo's van EnergyVille. Deze labo's staan ter beschikking van onze eigen experten om jouw onderzoek er in uit te voeren, óf je kan ons ook contacteren om een (deel van een) labo zelf te huren.

Omwille van de vele Engelse termen en specificaties, hebben we de labo-omschrijvingen alleen in het Engels opgesteld.

 

 • Smart Grid Lab

  Het EnergyVille Real Time Lab is een multifunctioneel labo met grid emulator mogelijkheden. Onze gedetailleerde real-time systeemsimulatoren laten toe om netcontrole te testen in real-life omstandigheden. 

 • Metrologische voorzieningen voor (in gebouwen geïntegreerde) fotovoltaïsche installaties

  Karakteriseer het elektrische en het thermische gedrag van uw fotovoltaïsche modules voor toepassingen die worden toegevoegd aan of geïntegreerd in gebouwen.

 • Thermo Technical Lab

  Het Thermo Technical Lab van EnergyVille is een multifunctioneel laboratorium voor statische en dynamische tests.

  Het behoort tot de grootste onderzoeksfaciliteiten van dit kenniscentrum. In deze laboratoriuminfrastructuur met multifunctionele uitrusting kunnen thermische systemen (verwarming en koeling) aan statische en dynamische tests worden onderworpen.

  Het laboratorium wordt aangestuurd en gemeten door een industriële PLC-infrastructuur die verbonden is met een SCADA-pakket. De apparatuur kan rechtstreeks verbonden worden met het Smart Grid Infrastructure Lab van EnergyVille.

Deel dit bericht
Deel dit bericht