Labo's

Ontdek de labo's van EnergyVille. Deze labo's staan ter beschikking van onze eigen experten om jouw onderzoek er in uit te voeren, óf je kan ons ook contacteren om een (deel van een) labo zelf te huren.

Omwille van de vele Engelse termen en specificaties, hebben we de labo-omschrijvingen alleen in het Engels opgesteld.

 

 • Dc lab

  Het DC lab is een testinstallatie waar industriële partners technologievalidatie kunnen uitvoeren voor de nieuwe DC distributiesystemen: gridarchitecturen, gridcomponenten, convertoren, hernieuwbare energiebronnen, opslag, opladen voor elektrische voertuigen, beveiligingsschema's, standaarden enzovoort.

   

 • Matrix Lab

  De elektrische en mechanische kenmerken van uw elektrisch-technische uitrusting, elektronische sterkstroomtoestellen en zonnepanelen meten.

 • Polyline Medium-Voltage Smart Energy System Lab

  Test de apparatuur van uw slim middenspanningsnet in een kunstmatig driefasig net tot de 50e harmonische in realistische omstandigheden.

 • Thermo Technical Lab

  Het Thermo Technical Lab van EnergyVille is een multifunctioneel laboratorium voor statische en dynamische tests.

  Het behoort tot de grootste onderzoeksfaciliteiten van dit kenniscentrum. In deze laboratoriuminfrastructuur met multifunctionele uitrusting kunnen thermische systemen (verwarming en koeling) aan statische en dynamische tests worden onderworpen.

  Het laboratorium wordt aangestuurd en gemeten door een industriële PLC-infrastructuur die verbonden is met een SCADA-pakket. De apparatuur kan rechtstreeks verbonden worden met het Smart Grid Infrastructure Lab van EnergyVille.

 • Smart Grid Infrastructure Lab

  Het Smart Grid Infrastructure Lab van EnergyVille is een platform voor het testen van smart grid-producten en -systemen.

 • image

  Home Lab

  Het Home Lab van EnergyVille is een testinstallatie waar industriële partners energiemanagementsystemen voor woningen, residentiële vraagresponstechnologie en communicatietechnologie voor woningen kunnen valideren. Het proefproject Linear testte hier zijn nieuw ontwikkelde en in gebruik genomen residentiële vraagresponstechnologie. Ook Intelligator®, een hiërarchisch marktgebaseerd vraagresponsmechanisme, werd in dit laboratorium ontwikkeld en getest.

Deel dit bericht
Deel dit bericht