FLEXCON 2017

Wanneer: 
20 november 2017 - 09:00 tot 21 november 2017 - 17:00
Waar: 
Pakhuis de Zwijger’, Amsterdam, the Netherlands

Onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen vereist radicale verandering. We moeten het gebruik van hernieuwbare bronnen verbeteren en de flexibiliteit van ons net en onze energievraag verhogen. FLEXCON 2017 duikt dieper in dit onderwerp van flexibele energie door een tweedaags evenement te hosten waar alle disciplines, platformen, technologieën, kennis en ervaring samenkomen voor een baanbrekende conferentie.

FLEXCON 2017 is een internationale conferentie die mensen samenbrengt met hetzelfde doel: gebruikers engageren voor de flexibele energierevolutie. In het Flexible Energy Lab wordt een waaier aan slimme energietechnologieën en -diensten voorgesteld. Via de workshops en sprekers worden nieuwe slimme energiediensten en businessmodellen gecreëerd gerelateerd aan topics zoals smart grids, blockchain, energiemarkten, vraagsturing, transactive energy, slimme huizen etc.

FLEXCON 2017 wordt georganiseerd door het Flexiblepower Alliance Network (FAN). Het FAN wil bijdragen aan een toekomst met hernieuwbare energie door open-source standaarden te promoten voor een flexibele energievraag, door de variaties in hernieuwbare energie uit te balanceren en zo de weg naar een volledig hernieuwbare toekomst vrij te maken.

FLEXCON 2017 bestaat uit:

·       Interessante keynotes en presentations om een visie en strategie rond Slimme Energie te delen

·       Sessies waar lessen geleerd van bedrijven en projecten rond Flexibele Energie worden toegelicht

·       Technische workshops met een focus op een specifiek topic: businessmodel, platform of aanpak.

·       Demonstraties en coding sessions: stroop je mouwen op voor Flex Energy tools.

·       Energy Startup Challenge

Bovendien zal collega Daan Six op 21 november praten over flexibiliteit versus energie-efficiëntie en systeemoperatoren in een gedistribueerd energiesysteem. 

Meer info hier.

 

 

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht