Finale Conferentie GARPUR

Wanneer: 
17 oktober 2017 - 09:00 tot 18 oktober 2017 - 18:00
Waar: 
“The Hotel” Boulevard de Waterloo 38, 1000 Brussels
Garpur Final Conference

GARPUR's nieuwe betrouwbaarheidscriteria en hun impact op het omgaan met de betrouwbaarheid van het energiesysteem

De Europese Commissie en het GARPUR-consortium, waarin EnergyVille een belangrijke rol speelt, nodigen beleidsmakers, regelgevers, systeembeheerders, energie- en technologieverleners en academische deskundigen uit voor de presentatie van de uiteindelijke resultaten van het GARPUR-project.

Historisch in Europa is het betrouwbaarheidsmanagement van het energiesysteem voornamelijk gebaseerd op het zogenaamde "N-1" criterium: het systeem moet te allen tijde een onverwacht falen of storing van een systeemcomponent kunnen weerstaan - zodanig dat het systeem de nieuwe operationele situatie tegemoet kan komen zonder de beveiligingslimieten te schenden.

Vandaag doet de toenemende onzekerheid van de energieproductie door intermitterende energiebronnen en de groeiende complexiteit van het pan-Europees energiesysteem de behoefte aan nieuwe betrouwbaarheidscriteria met een beter evenwicht tussen betrouwbaarheid en kosten stijgen.

Vanuit dit perspectief werd het GARPUR-project in september 2013 door de Europese Commissie gelanceerd. GARPUR heeft de nieuwe probabilistische betrouwbaarheidscriteria voor het pan-Europees elektriciteitsnet en de evolutie ervan na 2020 ontworpen, ontwikkeld en beoordeeld. GARPUR heeft ook de relevantie van de criteria en hun praktisch gebruik beoordeeld, terwijl ze tegelijk het sociale welzijn maximaliseren.

De nieuwe criteria zijn ontwikkeld voor systeemontwikkeling, -beheer en -operatie om een consistente behandeling van betrouwbaarheid te garanderen over elke tijdshorizon heen.

Markeer deze datum in uw kalender en mis deze unieke kans niet om ideeën uit te wisselen en inzichten te krijgen van collega's uit heel Europa! Het is de ideale gelegenheid om na vier jaar onderzoek, ontwikkeling en testen de resultaten van GARPUR te horen en te leren over de nieuwe probabilistische betrouwbaarheidscriteria en de door GARPUR aanbevolen implementatiekaart.


Deelname is kostenloos maar registratie is verplicht!
Het aantal plaatsen is beperkt. Registratie is gebaseerd op het first come first served principe!
REGISTRATIEFORMULIER


Download het voorlopige programma

Voor meer informatie over het GARPUR project, ga naar de website: http://www.garpur-project.eu/. Voor meer informatie over de GARPUR Conferentie klik hier
Vragen? GARPUR.Final.Conference@sintef.no

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht