Energieopslag

EnergyVille werkt aan interfaces tussen opslageenheden en het systeem waar ze deel van uitmaken. Die interfaces zijn de hard- en software-onderdelen die een efficiënte, flexibele, veilige en kosteneffectieve integratie van de opslageenheden waarborgen.

 

Batterijmanagementsysteem

Elk type opslag heeft zijn specifieke kenmerken. Het bijpassende managementsysteem moet altijd op maat gemaakt worden voor een optimaal resultaat van de maximale laadcapaciteit en totale kost over de levensduur. Het batterijmanagementsysteem meet de gezondheidstoestand van de batterij en helpt bij de balancering van vraag en aanbod van elektriciteit. Door batterijmanagementsystemen te ontwikkelen, zorgt EnergyVille voor meer betrouwbare en kostefficiënte componenten in een hernieuwbaar energiesysteem.

Integratie van opslagapparaten:

EnergyVille richt zich op de ontwikkeling en integratie van technologie die innovatieve combinaties voor opslagsystemen mogelijk maakt. Zo zou een systeem verschillende functionaliteiten kunnen bieden, bijvoorbeeld een hoge capaciteit voor energieopslag en hoog vermogen, of lange- en kortetermijnopslag, eventueel in combinatie met microgrids. Zo’n systeem zou ook verschillende opslagsystemen (batterijen, ultracapacitators, …) kunnen combineren.

 

Eefje PeetersEefje Peeters, Themaverantwoordelijke 'Energieopslag'
"Hernieuwbare energie is de energie van de toekomst, maar om wind- en zonne-energie altijd ter beschikking te hebben, moeten we ze kunnen opslaan. Batterijen en andere vormen van energie-opslag bieden een doeltreffende en efficiënte oplossing om die toekomst te realiseren."

 

Johan DriesenJohan Driesen, Professor Elektrische Energie
"Energieopslag is de ontbrekende schakel voor een massale integratie van duurzame technologieën, inclusief de energieomzetting van hernieuwbare energie of plug-in elektrische voertuigen."
Deel dit bericht
Deel dit bericht